lauantai 4. lokakuuta 2014

Perjantai 3.10.2014 Työharjoittelu (7h) + Työohjaajan arvostelu!

Viimeinen työpäiväni alkoi klo 16.00 iltavuorolla. Aloitin tekemällä tumman valkosipulikastikkeen. Freesasin hetken valkosipulia ja lisäsin demi-glasen. Maustoin timjamilla ja mustapippurilla. Maizenalla suurustus.



Sitten aloittelin tilauksen valmistelua, jossa 25 hengelle meni erilaisia makupaloja. Kuten savuporotäytteisiä rullia. Täytteessä oli smetanaa, punasipulia ja savuporoa. Hieman mausteitakin. Sitten oli patonkeja 2 eri täytteellä: mozzarellatomaatti ja pestoparmesaani.
Mukaan meni astiassa myöskin lampaanjuustoa ja yrttioliivileivän paloja joiden päällä oli jonkinlaista lihaa siivuina (en muista nimeä, sry) ja ne aseteltiin lehtevästi. Lopuksi hieman balsamicoa. Siinä sain maistella myöskin erilaisia makuja.

Koristeena kurkkurusetteja ja pilkottua persiljaa.





Koristeeksi hieman pilkottua persiljaa.





Niin ja sitten oli myöskin ruisnappeja kylmäsavulohitäytteellä, jossa oli juurikin melkein samat ainekset kuin savuporossakin; punasipulia ja smetanaa. Koristeeksi limekruunuja ja tilliä.



Loppupäivästä avustin annosruoissa ja tein itselleni pulledpork-burgerin. Siivoilua ja viimeinen iltani päättyi klo 23.00.

ARVOSTELU TYÖOHJAAJASTA

Kun ensimmäisenä päivänä saavuin hieman aikaisin, kerkesin siinä tekemään hommia ihan kivasti tunnin. Kun työohjaaja saapui, tein häneen vaikutuksen töitteni lopputuloksella.
Alku lähti silloin hyvin käyntiin. Joka tapauksessa, minulla on suoraan sanottuna todella hyvä ohjaaja. Hän auttoi minua, kun sitä pyysin/tarvitsin, antoi luottamuksen hyvinkin nopeasti ja näytti esimerkkiä tilanteessa kuin tilanteessa. Hänen kanssaan oli mukava jutella ja kysyä alaan liittyvistä asioista. Hänellä on ollut kokemusta paljon työharjoittelijoista ja sen huomasikin. Olen ollut hyvin onnekas ja tyytyväinen näiden 4 viikon aikana, kun olen saanut kokemusta ja vastauksia noin positiiviseltakin ohjaajalta. Tämä harjoittelu loppui liian aikaisin, juuri kun aloin päästä kunnolla jyvälle keittiöstä jne. ja on kurjaa lähteä, mutta aion tulevaisuudessa käydä siellä. Syömässä tai ihan muuten vaan tervehtimässä.

Jos harkitsee tämän paikan työharjoittelupaikakseen, ehdotan sitä lämpimästi. Sinut otetaan hyvin vastaan ja koulutetaan asianmukaisesti prooksi. Oli se sitten tarjoilijaksi taikka kokiksi.

No se on sitten vaan takaisin koulun penalle, tämä bloggeri kuittaa! Ai niin ja tunteja tossa sain laskettuja ja yhteismäärä on 141h.

1 kommentti:

  1. Hyvä blogi ja huomaan, että olet viihtynyt Vaakunassa ja olet myös paljon oppimut uutta ja saanut varmuutta kokin töistä. Hyvä Kimmo!!!+++

    VastaaPoista