keskiviikko 1. lokakuuta 2014

Keskiviikko 1.10.2014 Työharjoittelu (7h)

Iltavuoro alkoi klo 16.00 ja aloitin misaamisella hommat. Katsoin että kaikkea oli riittävästi illalle ja tein sitten lohikeitolle pohjan valmiiksi. Freesasin sipulit teräskattilassa, lisäsin kalaliemen ja perunatkuutiot.


Annosruoiksi tein oikeastaan pelkkiä pääruokia. Ensiksi meni Vaakuna burgeri, tilattiin huoneeseen. Kannet salamanterille hetkeksi 2 pihviä parilalle ja ranskalaiset frittiin. Pohjalle kurkkumajoneesia ja salaattia, sitten tuli pihvit, pekonisiivut, paistettu tomaattipihvi, suolakurkkua ja kansi johon laitettiin ketsuppia. 2 erillisessä kipossa ketsuppia ja kurkkumajoneesia. Asiakas pyysi extrasti ranskalaisia. Kun annos oli valmis, peitin sen folioon huonetilauksentakia. Pysyy matkan ajan lämpimänä.


Sitten samaan pöytään tilattiin 2 metsästäjänleipää. Paahtoleivät salamanteriin, ja lehtipihvit paistumaan. Erillisille astioille tuli salaatti; keräsalaattia, kirsikkatomaattia ja kurkkua. Leivät annoslautasiin ja pihvit päälle. Pihvien päälle metsäsienikastiketta ja koristeeksi persiljaa.


Kahdeksan aikaan piti tehdä noutopöytä 20 hengelle. Tein cesar-salaattia, paahdettua broileria ja mausteisia maalaislohkoperunoita. Kylkeen tuli vielä pippurikastiketta kulhoon.




Takaisin annosruokiin. Tilauksissa tuli pippuripihviä ranskalaisilla, paahdetuilla juureksilla pippurikastikkeessa. Pihvi haluttiin mediumina. Siinä sain hieman opetella kypsyysasteita yms.


Grillipihviä meni tänäpäivänä yllättävän paljon. En muista monta annosta. Mukaan tuli asiakkaan valitsema lisäke kuten smetanaperunat tai maalaislohkoperunat, paahdetut juurekset tai hunajapunajuuret ja asiakkaan valitsema kastike kuten tumma valkosipulikastike tai pippurikastike. Koristeena persiljaa.


 Sori, nämäkin olivat pippuripihvejä. :)



Sitten oli myös paistettua siikaa smetanaperunoiden ja paahdettujen juuresten kanssa metsäsienikastikkeessa. Siika paistettiin perinteisesti voissa. Korsiteena tilliä ja sitruunalohko.



Tuli tilattua myöskin maalaissalaatti. Pohjana keräsalaatti-ramonamix päälle kirsikkatomaattia sivuille keitettyä kananmunaa ja päälle 3 pekonisiivua.


Tein myös itselleni ruoan. Kimmon sydämenpysäyttäjä, (keksin nimen ite) 3 kpl 100g pihviä, 4 pekonisiivua, tomaattipihvi, suolakurkkua, ketsuppia, kurkkumajoneesia. Ranskalaiset tietenkin ja niiden päälle metsäsienikastiketta (En syönyt koko päivänä mitään, ymmärrettävää). Muuten loppuhommien jälkeen korjattuani myös noutopöydän, vuoroni päättyi klo 23.00.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti