sunnuntai 28. syyskuuta 2014

Perjantai 26.9.2014 Työharjoittelu (7h)

Työpäivä alkoi klo 16.00, eli iltavuoro. Aloitin hommat misaamisella. Sitten tein tilaukseen 8 suolaista leipää, perus kinkkujuustoa.



Esivalmistelin seuraavaan tilaukseen, n.30 henkilöä syöden alkuruoan, pääruoan ja jälkiruoan. Alkuruoiksi meni metsäsienikeittoa ja paahdettua vuohenjuustosalaattia. Metsäsienikeiton hoiti toinen kokki ja minä hoidin salaatin. Leikkasin valmiiksi salaattipohjan, keräsalaattia ja lollo rossoa, sitten kurkun ja kirsikkatomaatit. Vuohenjuuston leikkasin 2-3 sentin paksuisiksi paloiksi. Kun tilauksessa lähti yhtä aikaa alkuruoat, laitoin salaatin, sitten kurkun ja tomaatit ja lopuksi salamanterilla paahdettu vuohenjuusto. Mukaan tuli vielä paholaisenhilloa. (Kuvaa en huomannut ottaa)

Pääruoaksi tuli paahdettua nieriää maalaislohkoperunoilla ja pavuilla, valkosipulikastikkeessa. Hoidin lisäkkeet annoksiin. Pavut keitettiin suolavedessä ja lohkoperunat menivät isoina frittiin. Lautasasettelussa laiton 4 lohkoa tehden sellaisen keon. 2 lohkoa vierekkäin ja 2 lohko sivuttain päälle. Pavut tulivat perunan viereen ja nieriä aseteltiin niiden päälle. Kastike aseteltiin reunalle.



Loppupäivästä hoitelin pari jälkiruokaa viimeisille tilauksille. Suklaamuffini vaniljajäätelöpallon kera sekä jäätelöannos.



Lopputiskit sekä -siivoilut ja iltavuoroni päättyi 23.00.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti