sunnuntai 28. syyskuuta 2014

Viikkotehtävä 4: Kannattava ja taloudellinen toiminta/ Oma-arviointi

Sokos hotelli Vaakunassa otetaan hävikki huomioon. Aamiaiseen, lounaaseen, annosruokiin ja tilauksiin tarvittavat raaka-aineet tilataan juuri se määrä mitä tarvitaan, ottaen huomioon pienen lisämäärän. Jos esimerkiksi lounaasta jää ruokaa sen verta jäljellä, voi sitä tarjota vielä huomennakin. Hävikistä pidetään listaa.



Henkilökunta syö yleensä lopuksi ja ottaa välillä maksusta mukaan joitakin esim. lisäkkeitä. Näin hävikki myöskin vähenee. Kasvisten sekä muiden tuotteiden käsittelyssä käytetään omasta mielestään taloudellisimpaa tapaa mitä itse tietää. Hävikki on hyvin pientä usein juuri valmistuksessa. Ruokaa jää joka päivä hieman yli, (ainakin kokemukseni aikana) mutta asialla ei oikein pysty tekemään juurikaan mitään muuta kuin tarjoamaan ne huomiselle jotka ovat vielä huomisen tarjottavissa. Ei muuta lisättävää.

Oma-arvionti

Työharjoitteluni on sujunut hyvin. Olen oppinut kaikenlaista annosruokien valmistuksesta sekä uusien ja erilaisten ruoka-aineiden käytöstä. Olen oppinut myös annosruokien asettelutapoja sekä hieman ruokien kulttuuriakin. Pääsin tekemään ihan omiakin tavotteita, kuten annosruokia linjatyössä monelle hengelle samaan aikaan ja uudenlaisia tapoja annoksien koristeluun. Vaakuna on kyllä hyvä harjoittelupaikka, kun hommaakin yleensä riittää ja pääsee tekemään asioita, joita sinua kiinnostaa ravintolapuolelta. Kaikenlaisia uusia ruokiakin sai valmistaa, nieriöitä, erilaisia kastikkeita, jälkiruokia ja lisäkkeitä, mistä en ole ennen kuullut esim. juuresrösti. Ruoka-aineiden huolenpidosta opin sen että päivämääräyksillä on tärkeä merkitys ja oma arvio siitä, voiko noin vanhaa vielä käyttää jne.
Omasta suorituksesta olen tietty ylpeä. Tein aina annetut hommat tarkkaan ja loppuun, olin aina ajoissa paikalla. En halua kuulostaa liian YM. Opin myös juuri hotelli puoleltakin kaikenlaista, asiakasmäärä muuntelee, tilaukset yms. Että on ollut tähän asti ihan kiva työharjoittelu.

1 kommentti:

  1. Hienoa Kimmo, olet varmasti kehittynyt ja saanut itsevarmuutta tekemiseen lisää. Tästä on hyvä jatkaa!

    VastaaPoista